Onze technologie
De zon – De grootste energiecentrale in ons planetaire systeem.
Wat zijn Glas-Glas panelen?
Wat zijn bifacial zonnepanelen?
Bifaciale zonnepanelen zijn zonnepanelen die zowel aan de voor- als achterkant licht kunnen opvangen en omzetten in elektriciteit. Dit betekent dat deze panelen in staat zijn om meer energie te produceren dan traditionele, enkelzijdige zonnepanelen, die alleen licht van de voorkant opvangen.
Bifaciale zonnepanelen hebben meestal een glazen achterkant die licht kan doorlaten naar de achterkant van de zonnecellen en de ondergrond waarop de panelen zijn gemonteerd.
Hoogfrequent UV licht is voor ons mensen niet met het blote oog waarneembaar maar zal op de elke ondergrond weerkaatsen (hoeveelheid afhankelijk van de ondergrond) en opnieuw aan de achterzijde de zonnecel binnentreden, en daarmee extra opbrengst genereren.
Bifaciale zonnepanelen kunnen in verschillende omgevingen worden gebruikt, zoals in velden, op daken of aan gevels. Ze kunnen horizontaal of verticaal worden geïnstalleerd en kunnen worden aangepast aan verschillende hellingshoeken om de energieopwekking te optimaliseren.
Hoewel bifaciale zonnepanelen over het algemeen duurder zijn dan traditionele zonnepanelen, kan hun hogere energieproductie in sommige situaties leiden tot een lagere Levelized Cost of Energy (LCOE), wat betekent dat de kosten van de geproduceerde energie per eenheid (kWh) lager zijn.
Bijkomend voordeel is dat Bifaciale zonnepanelen minder gevoelig zijn voor oververhitting omdat de infrarood frequentie die verantwoordelijk is voor opwarming van materie op aarde ook doorstraald en veelal wordt weggeleid op de ondergrond achter de panelen.
Daarom hebben ze over het algemeen een langere levensduur dan traditionele zonnepanelen.
Wat is HJT technologie?
Wat kunnen we in de toekomst verwachten?
We blijven nadenken en volgen de ontwikkelingen in de Fotovoltaïsche wereld nauwgezet.
We verwachten dat efficiëntie per M² de komende decennia nog wel iets zal verbeteren maar dat de grote stappen wel zijn gezet.
Waar we wel een uitdaging in zien en velen met ons is om bij blijvende efficiëntie en levensduur , het gebruik van kostbare en schaars wordende grondstoffen en edelmetalen (zoals Zilver) te verminderen en daarmee de Levelized Cost of Energy (LCOE) sterk te verminderen.
Dan verhogen we weliswaar de efficiëntie per M² niet meer maar door een lagere prijs van de installatie zal daarmee het rendement verhogen.
Ook zijn we bezig met de bredere inzetbaarheid van fotovoltaik.
Bijvoorbeeld dubbelglas systemen waarin geen cellen meer te zien zijn, de techniek is er maar nog zeer kostbaar en wordt vooral ingezet daar waar schaduwen door cellen niet gewenst zijn.
PhaseLux kijkt naar mogelijkheden en oplossingen om dit product volume te geven, zoals in de kassenbouw, om het in de toekomst betaalbaar te maken voor toepassingen rondom uw woning, kantoor en bedrijfsomgeving.